dimecres, 23 de novembre del 2011

PSOE: deixar de creure en un mateix

No hi ha pitjor comercial o botiguer que aquell que no creu en el seu producte. Crec que aquesta és la principal raó per la qual el PSOE (i abans el PSC) no només no van veure com una oportunitat el fet d'haver estat 8 i 7 anys respectivament als governs estatal i català, sinó que ho van enfocar com un problema. Com es pot anar a unes eleccions demanant el vot dient que no es vol seguir fent la tasca que s'ha fet les dues darreres legislatures? Acceptar que és millor no parlar dels darrers 8 anys o que l'encara president no participi en campanya és un bitllet segur cap al fracàs. Els equips de campanya, sovint assessorats per les empreses de comunicació contractades, creuen cegament en aquella premissa que afirma que la gestió no fa guanyar eleccions. Potser és certa, tant certa com el fet que acceptar que la gestió ha estat un desastre fa perdre vots, a carretades.

Es pot ser autocrític, i se n'ha de ser, però no cal acceptar els marcs de referència de PP i CiU. Zapatero malgrat els seus errors, que han estat molts, passarà a la història com el president que va guanyar les mentides del PP (Prestige i 11M); l'home que va retirar les tropes d'Iraq; va legalitzar els matrimonis entre parelles del mateix sexe; va limitar les donacions anònimes als partits (gràcies a una proposta d'Esquerra); va reformar la llei d'interrupció de l'embaràs (també gràcies a Esquerra); va publicar les balances fiscals (altre cop gràcies al grup encapçalat per Joan Ridao); i serà recordat com el president que va veure el principi de la fi d'ETA. I cap, CAP, d'aquests temes ha sortit en campanya. Rubalcaba estava més preocupat en recordar tots els errors que no tornaria a cometre que en treure una mica de profit dels pocs èxits de la legislatura.

Haurien d'haver après alguna lliçó dels errors comesos per la seva federació catalana (recordem que a les eleccions de fa un any a Catalunya, l'únic dels 3 socis del Tripartit que no va amagar en campanya l'obra de govern va ser l'únic que no va perdre vots). Costa molt que els electors creguin que pots ser útil com a governant si tu mateix acceptes que no ho ets.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada