dimarts, 28 de febrer del 2012

Elogi de la socialdemocràcia

* notícia publicada a e-notícies el 28 de febrer de 2012

L'exportaveu d'ERC, Ignasi Llorente, també defensa "l'independentisme no nacionalista"


Ara que la socialdemocràcia està en crisi, l'exportaveu d'ERC, Ignasi Llorente la reivindica en el llibre 'A la recerca del benestar' (Angle Editorial), que s'ha presentat aquesta tarda a la Casa del Llibre de Barcelona.

L'acte ha aplegat dirigents o exdirigents tant d'ERC com del PSC. Entre d'altres, hi estaven presents Joan Ridao, Rocío Martínez-Sampere, Laia Bonet, Fabián Mohedano, Ester Capella, Joan Tardà, Assumpta Escarp, Marc Sanglas, Eduard López o Xavier Vendrell.

"Hi ha estudis que demostren que cada euro invertit en prevenció sanitària, en detecció de malalties o en tractaments de proximitat estalvies cinc euros al futur, i això no són ideologies, són matèmatiques. Retallar aquests euros vol dir incrementar en cinc la despesa d'algú altre", ha explicat Llorente.

"Sóc independentista, no nacionalista. Per a mi l'independentisme és una estratègia eficaç, és la millor forma que tenim per administrar-nos en el context eficaç. No n'hi ha prou a ser independent, perquè seríem tan independents com Holanda, que ja és molt, però que no pren les seves decisions", ha dit, d'altra banda.

"L'independentisme avança en dues velocitats. Allò que podem fer des de la proximitat i que s'ha demostrat que podem fer des de la proximitat, doncs fem-ho des de la proximitat. Allò que requereix estratègies globals, fem-ho des de la Unió Europea", ha afegit.

Llorente, que ha estat presentat pel comunicador Antoni Gutiérrez-Rubí ha admès que "el 2011 va ser un mal any a nivell personal. Cotitzava menys que els bons grecs", en al·lusió a que va deixar de ser portaveu d'ERC amb l'arribada d'Oriol Junqueras i la nova direcció.

Gutiérrez-Rubí li ha dit que "jo no sé si alguna formació està desaprofitant el teu talent". Llorente, metge de professió, va ser portaveu d'ERC entre els anys 2008 i 2011 a més de responsable d'Imatge i Comunicació. A l'acte de presentació del llibre de Joan Ridao, fet aquest dilluns al Parlament, tampoc no hi van assistir dirigents d'ERC.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada