dijous, 13 d’octubre del 2011

Convertir en notícia allò que és insignificant

És una llàstima que avui molts mitjans hagin inclòs entre les seves notícies destacades la baralla que hi va haver ahir a les portes d'un local del Poble Nou de Barcelona, i que va obligar a intervenir els mossos d'esquadra. I no culpabilitzo pas els mitjans de donar la notícia, ja que és evident que els incidents que es van produir són noticiables. Crec, però que si no s'haguessin produït amb el rerefons de la Hispanitat haurien passat amb més discreció. En tot cas, seria un error culpabilitzar el periodisme pel protagonisme d'una notícia que mai hauria hagut de ser-ho.

Sóc contrari a boicotejar aquesta mena d'actes per dos motius. El primer, és evident, i és que no crec que s'hagi de boicotejar cap acte polític de cap ideologia. Sóc profundament demòcrata i crec que s'ha des respectar el dret d'expressió fins i tot d'aquells que no respectarien el meu. Però si això no fos suficient, el resultat de boicotejar mítings, concerts o xerrades d'aquests grups (recordem que eren 50 persones) només aconsegueix donar-los publicitat. Avui ningú parlaria del local ni el concert si s'hagués pogut dur a terme amb normalitat. Res és més perjudicial per als grups feixistes i xenòfobs que deixar de ser notícia i passar inadvertits. La millor estratègia, crec, és ignorar-los.

Cada cop que, sobretot a universitats, s'ha intentat evitar un acte d'algun d'aquests col·lectius minoritaris (i no tant minoritaris) l'efecte ha estat introduir-lo a l'escaleta del TN vespre. Crec que ens ha de preocupar més la seva notorietat que no pas que tinguin la possibilitat d'exposar els seus arguments, de fet, considero que quan els exposen perden molt més del que guanyen. El concert d'ahir mai hauria estat notícia ni pel nombre d'assistents, ni per la qualitat musical, ni per cap altre motiu. Buscant silenciar-los se'ls ha donat publicitat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada