divendres, 20 de gener del 2012

Nou llibre: "A la recerca del benestar"

Com seran els estats al segle XXI? Aquesta és la pregunta que intento respondre en el llibre a partir de la premissa de considerar tant els estats com les seves administracions eines al servei de l’espècie humana per garantir-ne el seu benestar. Com qualsevol altra eina, els estats han de ser reformats sota criteris d'eficàcia i d'utilitat i no ser considerats una finalitat en si mateixos, ni una estructura al servei de cap nació o religió.

Caminant al costat dels darrers 150.000 anys d'història de l'Homo sapiens descobrirem aquelles estructures que malgrat la seva ineficàcia segueixen tenint un pes excessiu sobre els nostre benestar i la nostra llibertat. Les noves tecnologies de la informació i la comunicació tindran un paper clau en el retorn a la societat global que considero inevitable i inajornable.


El llibre reivindica el paper de la socialdemocràcia no des d'un punt de vista ideològic sinó pragmàtic i aposta per uns Estats Units d'Europa on Catalunya podria ser un dels nous estats que en formessin part. Per aconseguir-ho, però, cal abandonar definitivament un nacionalisme emocional i apostar per un independentisme racional.

«Ens hem passat massa anys preguntant-nos qui som com a pas previ per decidir què volem ser. Mentre ens diuen que la construcció de la nació és la prioritat, ens oblidem de l’Estat. Potser és una estratègia que garanteix determinades hegemonies polítiques i la pervivència d’un statu quo, però doneu-me un Estat i no us preocupeu, la resta —incloent-hi la nació— es donarà per escreix.» Del pròleg de Josep Ramoneda. 




* a la venda a partir del 2 de febrer, però als que seguiu aquest bloc he volgut fer-vos un petit avançament. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada