dijous, 18 d’abril del 2013

Ressenya de Joffre Villanueva sobre "A la recerca del benestar"


Ressenya de Joffre Villanueva sobre "A la recerca del benestar" escrita el 17 d'abril de 2013 a la revista SomEsplai 
Abans de detallar els motius pels quals recomanaria el llibre “A la recerca del benestar” (amb el seu subtítol “Independentisme racional versus nacionalisme emocional”) de l’Ignasi Llorente (@illorente), prefereixo explicar a qui l’he recomanat abans d’escriure això. Doncs a persones amb sensibilitat social i política que porten un temps avorrides del gran teatre del món i tenen la sensació que no hi ha idees noves a l’escenari. I els ha agradat.
I ara el perquè. O més aviat els perquès.
Perquè és un llibre original, atrevit, que traspua sentit de l’humor i sí, benestar. Perquè parla del futur amb optimisme i reivindica el passat sense nostàlgia, que és el que s’espera d’una persona progressista. Perquè diu coses com que per saber de sexe té més autoritat en Rocco Siffredi que en Rouco Varela. Perquè tot això dels estats, les nacions i les cultures s’ho mira sense cap mena de mite. I ja posats, sense complexes. Perquè ens recorda que som humans i això de la humanitat és una cursa de fons. Perquè quan acabes en tens ganes de més i saps que has d’obrir noves portes, que l’aventura continua.
I un últim apunt. Els qui hem conegut a l’autor (i a Esplac ja n’hi ha més de quatre i de cinc), sabem que és un tipus original, divertit, ocurrent i planer. Com no llegir un llibre com aquest?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada